Welcome to my dicontinued blog. I have now, 2014,
moved on to other platforms, more well suited
for me and my work.
Think of this blog as a way to go down memory lane,
with pictures drawings and thoughts many years old.

PLEASE follow my progress instead on:
INSTAGRAM and on my portfolio WEBSITE.

EXTRA! Den mörka skogen - process och resultat


Här är del två av min presentation av mitt examensarbete bilderboken Den mörka skogenVi inleder med Den minsta dummyn. Jag arbetar mycket med små skisser i min process. Här är den minsta och viktigaste för det här arbetet. 

Nästa steg efter dummys och skisser och tester av alla slag så var att börja arbeta med originalen. Första bilden här är mina samlade skisser inför originalen. På andra bilden kan man beskåda min arbetsplats inne på GDI-institutionen på Konstfack där jag gjorde alla mina original och där jag satt minst åtta timmar per dag i en månad. Ett väldigt trevligt sätt att arbeta på. Följande bilder är jämförelser mellan process och original, inklusive flera färdiga bilder jag inte visat här tidigare. PS. Vill du köpa boken så skicka bara ett mejl till henning@trollback.se

4 comments:

 1. Så himla himla fin! Påminner om bilderböckerna som man läste som liten. Känns som det mesta nu för tiden är digitalt, fast vad vet jag ^^ Otroligt snyggt och genomarbetat.

  ReplyDelete
 2. Vad kul att se hela processen från ax till limpa! Är det så att det måste vara ett visst antal sidor och teckningar i en sagobok?
  hälsn Betty

  ReplyDelete
 3. Jättekul att du visar processen! Ska beställa en bok i slutet av månaden. (Den är ju urbillig, men ibland har man inte ens lite pengar att göra av med...)

  Hoppas det blir bra spridning på boken!

  ReplyDelete
 4. Hej Betty. Ja, måste och måste, men det finns en standard på bilderböcker som är 32 sidor inkl omslag, så ja det krävs lite kämp för att lära sig arbeta med formatet. Alternativt skaffa en förläggare som tycker det är värt att satsa på ett special-sidantal.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.