Welcome to my dicontinued blog. I have now, 2014,
moved on to other platforms, more well suited
for me and my work.
Think of this blog as a way to go down memory lane,
with pictures drawings and thoughts many years old.

PLEASE follow my progress instead on:
INSTAGRAM and on my portfolio WEBSITE.

De färdiga julaskarna!

Konstfacks julmarknad är över för länge sedan, julen också. Här är min lilla julkrubba gjord av tändsticksaskar som jag saluförde på julmarknaden.
Min utgångspunkt och inspiration när jag tecknade ut den lilla familjen och framför allt de tre vise männen (eller kungarna från öster) är de många historiska civilisationer som funnits runt medelhavet. Jag tänker mig att den gröna kungen är assyrier från stadsstaten Ninive, den röda kungen, med rökelsen, är Kung från den partheiska staden Hatra. Båda två låg i dagens Irak. Den blå kungen är faktiskt från Karthago, i dagens Tunisien, staden som förstördes ni vet...
Bilderna är kanske är lite omysiga, ni får tänka er att askarna står framför adventsljusstaken, eller på julbordet. Det kommer mer på bloggen snart! En dalahäst bland annat. Och om några veckor en flash-animation.

4 comments:

 1. Big bang vad snygga askar! Jag hade köpt massvis!

  Jag gillar f ö verkligen när folk använder kristna motiv men på ett annorlunda sätt. Och då menar ajg egentligen inte askarna utan att man tänker en extra vända eller inte framställer Jesus och alla i hans närhet som ariska moderna supermodeller utan uttryck.
  Fast det kan jag ju bara gilla om jag sätter det i ett konsthistoriskt sammanhang. Ser inget egenvärde i kristen konst...

  Bla bla! Ha det fint!

  ReplyDelete
 2. Tack, Jan! Det var en analys som prickade min tanke bakom precis!

  Gällande konsthistoria tänkte jag snart lägga upp en 50-talsmodernistisk flash-historia.

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.