Welcome to my dicontinued blog. I have now, 2014,
moved on to other platforms, more well suited
for me and my work.
Think of this blog as a way to go down memory lane,
with pictures drawings and thoughts many years old.

PLEASE follow my progress instead on:
INSTAGRAM and on my portfolio WEBSITE.

Domherre


Det bästa jag gjorde på hela dan igår tog bara fem minuter. Precis som ekorren här under blir det ibland helt rätt när man bara ska rita en liten whatever-bild innan det är dags att gå hem.

6 comments:

 1. Jag kollade på din portfolio och blev helt såld på bussen! Vad har du använt för material? Så mkt detaljer måste ju ha tagit en evighet? Vad skulle det kosta att beställa en buss?
  Hälsningar Elisa

  ReplyDelete
 2. Hej Elisa.
  Kul att du tycker om min buss. Tyvärr är bussen något av ett luftslott. Skulle du förvandla dig till en pappersfigur och stiga över bildens kant och in till bussen skulle du bli förvånad. Först skulle du slås av vilken vacker buss som stod framför dig. Du kunde luta dig mot bussens framsida och lyssna på fåglarnas kvitter i solskenet. Men så efter en stund skulle du bli nyfiken på att se mer av bussen. Och det skulle bli början på en besvikelse. När du gick in i bussen skulle du se att den är omålad på insidan. Bara papper och kartong! Om du ville sätta dig ner på ett säte skulle du se att det bara är ryggstöd utan säten i bussen. Du skulle börja förstå att det är något konstigt med hela bussen. Antagligen skulle du gå ut igen för att undersöka den lite mera. Du skulle ta ett varv runt bussen och när du gjort det skulle du inte veta vad du skulle tro. Du skulle inse att de fyra hjulen på bussen bara är ett hjul - det bredvid dörren. De andra tre finns inte. Och att de två sidorna på bussen bara är en sida, den röda sidan med hjulet och dörren. Och slutligen så saknar bussen en ände. Den slutar abrupt utanför bildens kant, som om en jätte hade skurit bussen i två delar och ätit upp bakdelen. Så sanningen, skulle du tänka, är precis som i ett fotografi: vad du ser är inte vad du tror utan bara vad du ser. Och vad du ser säger inget om det som finns utanför bildens kant. Och vips så skulle du skynda dig ut ur bilden och tillbaka till verkligheten. Vissa saker är bättre på bild än i verkligheten, skulle du tänka.

  Så är det med bussen. Om du vill kanske jag kan hitta bilden på bussen och framkalla det som ett större fotografi (typ 30x20 cm) som kan sättas upp på väggen. Vad tror du om det?
  hälsningar Henning

  ReplyDelete
 3. Oavsett, bussen är urfin!
  Ska fundera på kortet, kan du säga vad det skulle kosta?
  Tack för svar!
  Elisa

  ReplyDelete
 4. Jag vill bara tillägga att dina illustrationer är fantastiska. Blir alltid glad o inspirerad av dessa! Gillar alltså inte bara bussen!
  Hälsningar Elisa(som riskerar att bli lite tjatig)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej igen Elvira.
   Förlåt mitt sena svar. Jag har letat efter en större version av bussbilden men den kan ligga gömd i en gammal hårddisk. Jag måste försöka koppla in den för att få veta vilka hemligheter som ligger förborgade inuti. Kanske bussbilden, i så fall skulle jag också bli glad. Mindre än tusen kronor skulle det i alla fall kosta om det blev av, kanske hälften.
   Och tack för berömmet!!
   hälsar Henning

   Delete
 5. Så vacker domherren är! Jättefin bild!

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.