Welcome to my dicontinued blog. I have now, 2014,
moved on to other platforms, more well suited
for me and my work.
Think of this blog as a way to go down memory lane,
with pictures drawings and thoughts many years old.

PLEASE follow my progress instead on:
INSTAGRAM and on my portfolio WEBSITE.

Barnbokskurs på Konstfack

I höstas hade vi en barnbokskurs på Konstfack. Vi skulle illustrera en manustext, skissa hela boken (32 sidor) och göra ut två uppslag. Texten vi fick att illustrera var en rimmad dikt, och beskrev en nattlig vandring genom ett kallt vinterlandskap. Jag tolkade in en berättelse om hur ett barn vaknar mitt i natten. Hon finner att sängen hon ligger i är omgiven av vatten, och sedan tar hon sig genom ett mörkt och skrämmande landskap och kommer till slut fram till pappas trygga famn, utan att egentligen ha lämnat lägenheten.
Här är min arbetsprocess för de här två bilderna. På det övre fotot syns en av mina tidiga dummys, och bredvid hur jag försökte skissa ut bilden på A3. Utifrån de skisserna gjorde jag en liten bild i färg, i tunn akryl, som syns på den andra bilden. Därefter gjorde jag originalet, som är ungefär tio cm brett.

För den andra bilden, under, jobbade jag ungefär likadant men utan att göra stora skisser. På första fotot syns två dummys. Under dem ett helt gäng med småskisser. När jag hittade fram till en blyertsskiss jag var nöjd med kopierade jag den och gjorde en färgtest i akryl direkt på kopian. Originalet gjorde jag sen på ett annat papper utifrån färgskissen.5 comments:

 1. Ser sagolikt fint ut. Jag har länkat till din blogg från min (nya!) blogg, tycker att dina grejer är skitsnygga. Särskilt den lilla akrylmåleriboken

  ReplyDelete
 2. Fint att du målar! Känner igen mig i båda karaktärerna i berättelsen. :)

  ReplyDelete
 3. Hej,
  Jag hamnade har nar jag sokte pa paskagg. Blev fascinerad och kollade aven in din hemsida. Vilka otroligt fina bilder! Barnboken skulle jag garna ha, liksom tandstickaskarna och klockorna. Bra ideer och kul att lasa om hur du arbetar ocksa. Har redan bookmarkat och ser fram emot att aterkomma!

  ReplyDelete
 4. Schysst! Säg till om jag ska göra en rimmad vers :)

  ReplyDelete
 5. Henning! Ta upp bloggandet. Omgående :)

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.