I höstas hade vi en barnbokskurs på Konstfack. Vi skulle illustrera en manustext, skissa hela boken (32 sidor) och göra ut två uppslag. Texten vi fick att illustrera var en rimmad dikt, och beskrev en nattlig vandring genom ett kallt vinterlandskap. Jag tolkade in en berättelse om hur ett barn vaknar mitt i natten. Hon finner att sängen hon ligger i är omgiven av vatten, och sedan tar hon sig genom ett mörkt och skrämmande landskap och kommer till slut fram till pappas trygga famn, utan att egentligen ha lämnat lägenheten.
Här är min arbetsprocess för de här två bilderna. På det övre fotot syns en av mina tidiga dummys, och bredvid hur jag försökte skissa ut bilden på A3. Utifrån de skisserna gjorde jag en liten bild i färg, i tunn akryl, som syns på den andra bilden. Därefter gjorde jag originalet, som är ungefär tio cm brett.
För den andra bilden, under, jobbade jag ungefär likadant men utan att göra stora skisser. På första fotot syns två dummys. Under dem ett helt gäng med småskisser. När jag hittade fram till en blyertsskiss jag var nöjd med kopierade jag den och gjorde en färgtest i akryl direkt på kopian. Originalet gjorde jag sen på ett annat papper utifrån färgskissen.